“Det är ett lyft på alla sätt”

De fick vänta länge. Men nu har barnen och personalen på Funäsdalens förskola fått flytta in i sina nya lokaler. Med nya ändamålsanpassade lokaler är innemiljön bättre än någonsin.

Planerna på nya förskolelokaler har funnits länge. Redan 2009 var bygget på gång, men blev för dyrt och stoppades. 2014 startade projekteringen upp igen och i våras gick flyttlasset.

– Det underlättar med nya lokaler. Tidigare kändes det slitet, det var inte anpassat för verksamheten och fyllt med tillfälliga lösningar. Det är ett lyft på alla sätt och barnen tycker också att det är fräscht och fint, de är rädda om lokalerna, säger Marielle Dahlsten som jobbat inom förskolan i 25 år.

Det nya huset har gott om utrymmen och är fyllt med smarta lösningar. Vid skötborden finns till exempel fönster i två riktningar så att personalen kan ha koll på vad som händer i lokalen under tiden de byter blöjor.

Allting är anpassat både för personal och barn. En till synes liten detalj som att alla möbler står på hjul gör att det går snabbt att anpassa rummen till olika aktiviteter, och en koja slängs ihop på nolltid. En anledning till den lyckade miljön är att personalen på förskolan har fått vara med och bestämma utformningen.

 

 

– Det har blivit en bättre arbetsmiljö för både oss och barnen. Ergonomiskt för oss och mycket mer tillgängligt för barnen, säger Marielle Dahlsten.

Visionen för hur arbetet ska bedrivas är densamma. I samband med flytten har personalen startat upp en satsning på giftfri förskola, och börjat rensa ut gamla leksaker. Det finns en stolthet över de nya lokalerna.

– Fina miljöer signalerar att du är viktig och det är också en signal till föräldrar och barn, att de också är viktiga, säger Mimmi Thomsson, förskolechef i Funäsdalen.

För att komma i ordning stängde förskolan igen dörrarna några dagar medan personalen, tillsammans med flytthjälp, såg till att saker kom på rätt plats. Resultatet blev en fantastisk arbetsplats.

– Nu känns det som att interiören lever upp till utemiljön. Nu är det dimmigt i dag, annars ser man Anåfjället där, säger Marielle Dahlsten och pekar ut mot den vidsträckta utsikten från personalrummets fönster.

2017-10-13T08:18:40+00:00

Vi använder cookies för att kunna mäta och analysera trafiken på vår webbplats. Detta för att kunna förbättra och ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng