Kristina Berger – Cygni Östersund

Hej Kristina Berger,
vd på Cygni Östersund!

Varför backar du och ditt företag skolan?

Det känns ibland som att utvecklingen inom vår bransch (programmering) går med ljusets hastighet, nya tekniker och tillämpningar kommer hela tiden. För att vi på Cygni ska fortsätta vara i teknikens framkant och leverera moderna lösningar till våra kunder gäller det att våra konsulter hänger med och utvecklar/utbildar sig hela tiden. Det ser jag som skolans främsta uppgift, att lära oss att fortsätta lära oss, och hur vi hittar effektiva verktyg för det. Därför backar jag självklart skolan!

Vad är ditt bästa skolminne?

Jag har många fina minnen från skolan. Jag upplevde att jag hade en trygg arena där jag kunde koncentrera mig på att lära. Både kunskap i form av skolämnen, men också sociala skills och hur man är en bra medmänniska. Ett minne som dyker upp är första dagen i skolan, då jag full av förväntan och pirr klev in i skolans värld. Nu när min dotter gör sin första skoldag i höst känner jag samma förväntan och pirr för hennes skull.

Har du haft någon lärare som du skulle vilja hylla lite extra?

Jag har två jag gärna hyllar lite extra, båda från när jag gick i gymnasiet. Jörgen Edin var min matte/fysik-lärare, och han är stor del i mitt val att bli civilingenjör. Han peppade men främst ställde han nog rätt höga krav på mig, vilken pushade mig. Jag vill även hylla Annelie Umegård Nordell, min svenska/engelska-lärare. En ganska okonventionell lärare skulle jag säga, som visade upp hela sin varma personlighet och med ett otroligt engagemang smittade av sig till både elever och kollegor. Hon fick mig att tro på min förmåga!

2018-07-11T12:18:48+00:00

Vi använder cookies för att kunna mäta och analysera trafiken på vår webbplats. Detta för att kunna förbättra och ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng