Lisa Vestefjell

Förstelärare, lärare i spanska samt resurs/särskilt stöd i engelska på Mörsil skola

Tillbaka

“Jag älskar närheten till naturen i kombination med pulsen i Åre.”

Lisa Vestefjell kommer från Gävle och jobbar som lärare i spanska 7-9, resurs/särskilt stöd i engelska samt förstelärare på Mörsil skola. Att bli lärare var inte ett aktivt val för Lisa, utan något som växte fram till att bli självklart för henne. För 10 år sedan lämnade hon Göteborg och flyttade till Åre med inställningen att det bara skulle vara så för en kort tid. Men byn fångade hennes hjärta.

Hur är det att bo där du bor?

– Jag flyttade upp till Åre från Göteborg med inställningen att det max fick bli ett år, jag som inte ens gillade vinter och som såg mig själv som en “storstadstjej”. En månad senare hade Åre och Jämtland stulit mitt hjärta, och nu har det gått tio år. Jag älskar närheten till naturen i kombination med pulsen i Åre. Det är lätt att trivas här och det sociala livet är enkelt.

Vad gör du när du är ledig?  

– Jag är ute med familjen och vänner i någon form. Ofta till fjälls, annars umgås vi gärna kring långa middagar – antingen på lokal eller tillsammans med vänner.

Varför valde du att bli lärare?

– Det var inte ett aktivt val, det var något som växte fram under tiden jag läste kurser på universitetet. Och när jag väl konstaterade att “det är ju lärare jag ska bli!” fanns det absolut inget annat jag kunde tänka mig att göra. Nu har jag jobbat som lärare sedan 2008.

Vad är det bästa med ditt yrke?

– Att jag i mitt klassrum och i min lilla skola har jag möjlighet att förändra världen varje dag, lite lite lite i taget. Att jag får träffa och ha högstadieelever omkring mig varje dag. Att jag får skratta precis varenda dag. Att jag ständigt utmanas och utvecklas. Att se någon lyckas med något den inte trodde möjligt, det är obetalbart.

Vilken är den största utmaningen?

– Att hålla en professionell inställning till sitt jobb. Det är så mycket och så många som engagerar mig, för att lyckas och för att kunna fortsätta engagera mig är det viktigt att jag håller en professionell inställning till mitt yrke. Att jobba emotionellt hållbart, helt enkelt.

Berätta om din skola? Hur är det att jobba där?

– KUL! Vi dras med samma problematik som alla andra skolor i Sverige gör, men om man bortser från det så är det faktiskt kul att gå till jobbet varje dag. Fortfarande! Vi har världens finaste elever här!

Vad skulle du ge för tips/råd till personer som funderar på att bli lärare?

– Fundera inte. Det är världens bästa jobb! Utmanande och tufft ibland, men så mycket glädje och inspiration som väger över!

Tillbaka
2019-02-13T13:47:08+00:00

Vi använder cookies för att kunna mäta och analysera trafiken på vår webbplats. Detta för att kunna förbättra och ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng