Peter Vomacka – Samling Näringsliv Jämtlands län

Hej Peter Vomacka,
Verksamhetsledare på Samling Näringsliv Jämtlands län!


Varför backar du och ditt företag skolan?

Skolan är starten på livet för mig och som vi alla vet så är starten extremt viktig i alla möjliga sammanhang. Den präglar sedan hela livet. Skolan lär ut hur man ska förhålla sig till kunskap livet igenom. Det är häftigt att lära sig nya saker. Utvecklande och utmanande. Men det är kanske ännu viktigare är att lära sig hur man förhåller sig till varandra, kommunicerar, ser andras behov och formar sin självbild och självförtroende. Skolan förbereder dig för livet.

Vad är ditt bästa skolminne?

Jag är uppvuxen i Tjeckoslovakien. Där och då var skolan ganska annorlunda i jämförelse med den svenska skolan i dag. Det var mycket fokus på lärande utantill. Jag kommer ihåg att jag var superstolt när jag lyckats läsa igenom en tegelsten till bok och fick högsta betyg på redovisningen sedan. Boken var, tror jag, Dostojevskijs ”Brott och straff”.

Har du haft någon lärare som du skulle vilja hylla lite extra?

Jag kommer tyvärr inte ihåg namnet på läraren som vi hade i samhällskunskap i grundskolan. Han var annorlunda och det uppskattade jag. Han avvek från skolplanen ofta och lärde oss saker som jag haft nytta av i livet. Som till exempel hur tjejer och killar bör visa respekt för varandra. Det som har fastnat hos mig är att när jag går igenom en dörr tillsammans med en tjej så låter jag alltid henne gå genom först. Allra viktigast är att du som kille öppnar dörren för henne först. Det är viktigt för mig.

2018-07-11T12:18:48+00:00

Vi använder cookies för att kunna mäta och analysera trafiken på vår webbplats. Detta för att kunna förbättra och ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng