Unikt läge lockade till Östersundsflytt

43-årige mellanstadieläraren Lena Morén lämnade det trygga livet i Sundsvall för Östersund och närheten till naturen. Lena har jobbat som lärare i 17 år och stortrivs i sin nya hemstad och på sin nya arbetsplats Norra skolan.

Vem är Lena Morén?

– 43-årig trebarnsmamma ursprungligen från Mora och började min lärarkarriär i Sundsvall.

Hur är det att jobba på Norra skolan?

– Jag trivs bra med kollegorna och eleverna på Norra skolan. Det som är nytt för mig att skolan har större andel elever med flerspråkig bakgrund än tidigare skola jag arbetat på, vilket är intressant och berikande. Skolan har en toppenrektor i Lena Medin.

Jag har överlag fått ett gott intryck av Östersunds kommun. En positiv sak är att alla skolbarn i Östersund får gratis busskort som gäller i hela Jämtlands län. Politikerna verkar även satsa på skolmaten som smakar mer som hemlagad och med klimatsmarta rätter på menyn.

Lena Morén trivs bra med kollegorna och eleverna på Norra skolan.

Du är hitflyttad från Sundsvall, varför blev det just Östersund?

– Jag har alltid sagt när jag var liten att jag skulle bo i Jämtland när jag blev stor. Sommar och jullov spenderades på släktgården utanför Östersund, men det sista 10 åren har längtan till fjällen växt sig starkare och i juni gick flyttlasset från Sundsvall. Det var svårt att lämna de relationer jag och min familj byggt upp i Sundsvall, men de finns fortfarande kvar. Nu har jag dessutom vunnit nya. Det är otroligt viktigt att få den fritid man behöver tycker jag och Östersund har ett unikt läge på så sätt. Det blir lite lugnare med folk som har samma övervägande friluftsintressen i en liten stad.

 

– Jag visste alltid att jag ville jobba med människor, de som avgjorde att det blev läraryrket var min gamla svenskalärare Sten Gustavsson.

Varför valde du att bli lärare?

– Jag visste alltid att jag ville jobba med människor, de som avgjorde att det blev läraryrket var min gamla svenskalärare Sten Gustavsson, han var oerhört duktigt på att väcka våra intressen för de olika ämnena. Men det fick inte bli plugget på en gång utan jag åkte som aupair till USA i 1 ½ år och efter det började jag plugga till lärare i Härnösand.

Vad är det bästa med läraryrket?

– Att få jobba med barnen som är vår framtid. Det är varierande, utmanande och roligt. Ingen dag är den andra lik.

2018-04-06T11:38:44+00:00

Vi använder cookies för att kunna mäta och analysera trafiken på vår webbplats. Detta för att kunna förbättra och ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng