Veronica Källström

Högstadielärare på Anders-Olof skolan i Hammarstrand

“Det bästa med mitt yrke är eleverna och mötet med dem. Man känner att man kan göra skillnad.”

Veronica Källström är 42 år och kommer från Kälarne. Hon har jobbat sedan 2010 på Anders-Olof skolan i Hammarstrand med spanska och engelska i årskurserna sju, åtta och nio.

Varför valde du att bli lärare?

När jag gick gymnasiet så var det många i min klass som var inne på att bli poliser eller lärare, så det blev även intressant för mig. Men jag funderade i några år innan jag bestämde mig och jobbade lite på affärer och inom vården innan jag började på lärarutbildningen. Mina egna lärare som har varit jätteviktiga för mig och jag hade dem i bakhuvudet när jag sökte. De var väldigt bra förebilder och jag trivs i skolan helt enkelt.

Vad är det bästa med ditt yrke?

Det bästa med mitt yrke är eleverna och mötet med dem. Man känner att man kan göra skillnad. Sen tycker jag att det är väldigt utvecklande på ett personligt plan.

Vilken är den störa utmaningen?

Att räcka till, det finns så mycket man vill göra som lärare. Jag ska inte bara förmedla kunskap utan jag ska va en kollega, en anställd och det är mycket förväntningar från många olika håll, men jag tror att det som är svårast att leva upp till är de krav man har på sig själv. För man vill gott för varje elev och ibland räcker man inte till. Min kunskap eller min tid räcker helt enkelt inte till ibland. Det kan vara väldigt frustrerande.

Berätta om din skola? Hur är det att jobba där?

Det är kul här, jag har jättebra kollegor och bra chefer men framförallt tycker jag att det är en lagom stor skola. Vi får en sån mångfald på den här skolan till skillnad mot större städer där kanske upptagningsområdet enbart är ett villaområde, men på landsbygden är upptagningsområdet så himla stort. Vi får allt här. Jag tror att det är lättare att få en större mångfald och blandning på landsbygden.

Hur är det att bo där du bor?

Fridfullt! Jag bor i en by med fem hus, men endast tre av husen är bofasta året runt. Två barnfamiljer och så en granne till som är lite äldre. Jag trivs jättebra.  

Vad gör du när du är ledig?

Jag är engagerad i idrottsförening och är roddledare i Kälarne. Jag är även engagerad i styrelsearbete i roddförbundet. Ibland bjuder jag även in eleverna så att de också får testa på hur det går till. Så jag kan samköra både fritid och arbete ibland. I och med att jag är aktiv i idrottsföreningen så jobbar jag mycket med ungdomar på fritiden.

Vad skulle du ge för tips/råd till personer som funderar på att bli lärare?

Att samla på sig lite erfarenhet först tror jag är jättebra och här på den här skolan har vi flera stycken som jobbar deltid samtidigt som de läser lärarutbildningen och det tror jag är ett jättebra koncept. Det är bra att våga testa på ämnen som du från början kanske inte trodde att du skulle vilja undervisa i.

2018-08-16T11:27:15+00:00

Vi använder cookies för att kunna mäta och analysera trafiken på vår webbplats. Detta för att kunna förbättra och ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng